Venetië

Berlijn

Côte d'Azur

Parijs

 

Veneti Banner

Venetië is zeker waard om bezocht te worden. Het is heel bijzonder wanneer een stad voor een heel groot gedeelte uit water en bruggen bestaat. Men noemt Venetië niet voor niets de ‘stad van het water’. Je kan je er alleen per boot of te voet verplaatsen. Auto’s zijn er niet toegestaan.

 

Veneti art.foto

We kunnen u niet vertellen hoe het is om met een gondeltje door de kanalen te varen omdat we dat niet hebben gedaan. De prijs die daarvoor moet worden betaald is hoog. €100,- schijnt niet ongewoon te zijn. Als u de romantiek van een zingende gondelier wilt beleven, moet u daar nog eens extra voor betalen. Het is ook mogelijk met een watertaxi de kanalen te doen. Dat is weliswaar ook niet goedkoop maar de prijs kan dan, bij meerdere personen, hoofdelijk worden omgezet. En dan is er nog een waterbusdienst met halteplaatsen.

Venetië met al zijn kanaaltjes heeft ontegenzeggelijk veel charme. Het is jammer dat sommige plaatsen worden ontsierd door voedselresten die toeristen niet in de daarvoor bestemde afvalbakken wisten te deponeren. Dat moet haast wel ongedierte aantrekken.

Door een combinatie van springvloed en seizoenwinden staan in de wintermaanden vaak delen van Venetië onder water. Onder andere het San Marcoplein kampt dan met aanzienlijke wateroverlast.

 

Verwijzingslink(s)
Meer informatie over Venetië vindt u via de verwijzingslink(s) in de menukolom aan de linkerkant.

Noot: De gebruikte muziek is van Adriano en Paulina. In het menu-item 'Bron achtergrondmuziek' linken wij als tegenprestatie naar hun Youtubekanaal.

Home