Als een website www.hansenel.nl heet dan ligt het voor de hand dat de beheerders Elly en Hans heten. Dat is dan ook zo. We zijn al een mensenleven met elkaar getrouwd en hebben veel dezelfde interesses. Fotografie, videografie en reizen bijvoorbeeld. Het is prettig als je dezelfde hobby’s deelt en heel fijn als je die dan ook nog eens kunt combineren tot weer een andere liefhebberij namelijk: het samen opzettten en onderhouden van deze site.

Wij zijn meer dan 40 jaar met elkaar getrouwd. Het zal u duidelijk zijn dat wij niet meer tot de jongste gerekend mogen worden. Gelukkig hebben we nog niet al teveel last van het ouder worden en kunnen we nog steeds die dingen doen waar we plezier in hebben, zoals wandelen in de natuur, het bekijken van mooie steden in binnen- en buitenland en het fotograferen daarvan.

Voordat ik (Hans) met pensioen ging was ik grafisch ontwerper bij één van de ministeries. Die tweede natuur ‘nadenken over producten die er leuk uit moeten zien’ verdween niet spontaan toen ik met pensioen ging. Ik houd me nog steeds bezig, zij het nu ‘pro deo’ met een paar (grafische) projecten. Samen met Elly doe ik camerawerk bij 'Trébolproducties'. Een videoproductiebedrijf dat uit oogpunt van maatschappelijke dienstverlening op non-profit basis reportages maakt voor regionale en lokale tv-omroepen in het westen van het land (www.trebol-producties.nl)

Ik (Elly) ben een cultuur- en natuurliefhebster. Of het nu (bij wijze van spreken) een grassprietje is dat zich tussen de straategels uitwurmt of een ijverige mier die zijn omgeving aan het opruimen is; ik vind het allemaal prachtig. Ook ben ik geïnteresseerd in kunst en cultuur van de landen die we bezoeken.

Onze manier van reizen
Wij zijn echte treinreisliefhebbers. Soms gaan we weleens met een georganiseerde busreis mee. Het liefst bepalen we echter ons eigen programma.

Het organiseren van onze reis
Op het internet uitzoeken van de diverse vakantiemogelijkheden is een taak die El op zich heeft genomen. Ze ontwikkelt ideeën, zoekt naar informatie (internet of vraagt aan) en gaat praten met een reisbureau. Dit werkt perfect. We hebben nog nooit een vervelende ervaring gehad zoals bijvoorbeeld een dubbel booking. Dat risico is wel aanwezig als je via internet je reis samenstelt en rechtstreeks bij de hotels boekt. De mogelijkheden op verhaal, als het een keer verkeerd loopt, zijn dan een stuk kleiner. Als mensen er naar vragen raden wij het altijd af om op die manier te werk te gaan. 

Tot slot
Aan de content van onze site zou u de conclusie kunnen verbinden dat alleen het buitenland ons enthousiast maakt. Niets is minder waar. We zijn ook trots op Nederland. We zouden graag ooit nog eens een uitgebreide fotoserie maken over Nederlandse steden. Onze vorige site -en naar we hopen ook deze-, werd veel vanuit het buitenland bekeken. Zo'n serie zou een bijdrage kunnen leveren aan Holland promotie. Als u ideeën heeft of daaraan mee wilt werken, horen wij dat graag. U kunt daarvoor ons contactformulier gebruiken.

 

Home