Venetië

Berlijn

Côte d'Azur

Parijs

Adelboden Banner

 

De foto-/videoimpressie die we hier tonen is van Adelboden en omgeving. Wij hebben genoten van prachtige natuur in combinatie met fantastisch weer. Als je dat laatste niet hebt dan wordt wandelen over een aantal paden in de omgeving van Adelboden een stuk minder makkelijk. Er zijn behoorlijk moeilijke stukken bij die voor iemand met een soepele tred nog wel te doen zijn maar voor de iets strammere onder ons toch wat minder. Bij vochtig weer is een poging om het wel te doen al helemaal niet aan te raden. Ik (Hans) heb op een pijnlijke manier moeten ervaren dat jong voelen niet rechtevenredig is aan jong zijn. Bij regenachtig weer had ik zeker meer gebroken dan alleen mijn hikingstok.

We doen het niet vaak maar dit keer willen we u een hotel aanbevelen. We krijgen er echt geen vergoeding voor en we hebben in ruil voor deze aanbeveling ook geen weekje extra gekregen. Zelfs het feit dat de eigenaar ons met zijn Ferrari een keer naar het busstation van Adelboden heeft gebracht heeft ons niet beïnvloed.

Hotel Steinmattli heeft een certificaat aan de wand hangen waarop te lezen valt dat ze in haar genre tot de 10 beste van Europa wordt gerekend. Of dat echt zo is, weten we natuurlijk niet. Maar dat het een bijzonder goed hotel is, is zondermeer waar. Mooi gelegen, fijne kamers met fantastisch uitzicht, klantvriendelijk personeel (blijven lachen lijkt hier een functie-eis te zijn) en het eten, soms in buffetvorm, is uitstekend.

Vanuit Adelboden is het niet moeilijk om trips te maken. Men is redelijk snel in Interlaken en Thun. Niet alleen Interlaken maar ook de trein vanuit de Interlaken naar de Jungfrau is een aanrader. Kortom: Adelboden en omgeving, gewoon doen!

 

Noot: De gebruikte muziek in de video is van Nicolai Heidlas Music en komt uit de audio bibliotheek van Google (rechtenvrij).

Home